Aktivity

Den otevřených dveří na velké škole

pozvánka

Den otevřených dveří proběhl na naší velké škole v pátek 8. prosince. V dopoledních hodinách nás navštívily děti z Choliny a podle jejich rozzářených obličejů se jim u nás moc líbilo. Měly možnost prohlédnout si moderní sportovní halu a projít si celou školu, takže nakoukly i do kuchyňky, dílen či keramické dílny. V učebně fyziky na ně čekala paní učitelka Polášková se svým týmem mladých chemiků a řadou zajímavých chemických pokusů. Pan učitel Jahoda si pro naše malé kamaráy připravil laserové bludiště, které děti doslova nadchlo. Na závěr jsme se s dětmi z Choliny rozloučili malou ochutnávkou programu, který si připravily jednotlivé třídy pod vedením svých třídních učitelů.

Odpoledne už patřila škola všem. U dveří vítala návštěvníky usměvavá dvojice deváťáků nabízející všem výborné domácí koláčky. Třídy byly vyzdobené a plné krásných výrobků, které si děti připravily na vánoční jarmark. Na chobě zářil stromeček a hrály koledy. Když si u nás návštěvníci nakoupili, měli možnost občerstvit se v kavárně, kterou již tradičně měli na starost naši deváťáci. Kulturní program byl pak nádherným zakončením této jistě povedené akce. Jednotlivé třídy se nám představily se svým programem – naši nejmladší, tedy páťáčci a šesťáčci nám připomněli vánoční zvyky a tradice, sedmáci nám sérií scének připomněli nejznámější pohádky a osmáci zase nejoblíbenější české filmy. Devítka zazpívala za kytarového doprovodu pana třídního krásnou vánoční píseň a nakonec jsme mohli vidět ještě ukázku práce dětí z dramatického kroužku, které si pod vedením paní učitelky Ševčíkové připravily roztančenou pohádku Ledové království. Jedno oko při jejich vystoupení nezůstalo suché…

Na závěr bych ráda poděkovala všem dětem, které se Dne otevřených dveří aktivně účastnily, a samozřejmě všem pedagogům, kteří si v hektickém předvánočním období našli čas, aby ho dětem pomohli zrealizovat. A děkuji jistě také rodičům a všem návštěvníkům, kteří se na nás přišli do Senice podívat a svou účastí nás podpořit. Krásný adventní čas a veselé Vánoce všem!

DSC_0994     DSC_0984

DSC_0006     DSC_0009

DSC_0019     DSC_0023

DSC_0032     DSC_0033

DSC_0040     DSC_0041

DSC_0934

Skip to content