Aktivity

Devítka na Dlouhých Stráních

Ve čtvrtek 10. 10. jsme se s devátou třídou vypravili na exkurzi na Přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně. Objednaným autobusem jsme se pohodlně dostali až do Koutů nad Desnou, kde jsme se měli setkat s panem průvodcem. Čekání na něj jsme si zpříjemnili u šálku horkého čaje v restauraci informačního centra. Společně s panem průvodcem jsme pak vyrazili nejprve k dolní nádrži, kde jsme si poslechli výklad o stavbě elektrárny a prohlédli jsme si komunikační tunel vedoucí k elektrárně. Děti se dozvěděly důležitá fakta spojená se stavbou elektrárny a pochopily její význam. Poté nás autobus vyvezl k hrázi dolní nádrže, kde jsme se, stále ještě za pěkného počasí, pokochali pohledem na obrovskou masu vody, čekající tady na své využití. Pokračovali jsme pak opět autobusem k horní nádrži. To už se počasí radikálně změnilo, jak už to na horách chodívá, padla obrovská mlha, fučel silný vítr a teploměr ukazoval pouhé 2 stupně.  Ostré jehličky krup nás sice bičovaly do obličeje, přesto se děti rozhodly horní nádrž si obejít… Statečně jsme tedy vyrazili na cestu a celou přehradu si obešli (oběhli). Na děti pak čekal párek v rohlíku jako zasloužená odměna za jejich vytrvalost a mohli jsme vyrazit na cestu k domovu.

S velkým potěšením musím říct, že děti zvládly celou exkurzi na jedničku. Jejich vzorného chování si navíc všiml jak pan průvodce, tak řidič autobusu.

Děkuji panu učiteli Jahodovi za pomoc s přípravou exkurze a dětem za pozornost, se kterou sledovaly výklad a zapisovaly si do pracovních listů, i za jejich vzorné chování během celého dne. Už se těším na další akci s nimi!

 

upr.DSC_0500   upr.DSC_0502

upr.DSC_0513   upr.DSC_0517

upr.DSC_0520  upr.DSC_0521

upr.DSC_0523  upr.DSC_0524upr.DSC_0529   upr.DSC_0533

upr.DSC_0537   upr.DSC_0542

upr.DSC_0506   upr.DSC_0532

Skip to content