Aktivity

TURNAJ VE STOLNÍM TENISE

Ve středu a čtvrtek, 17. a 18. března, proběhl školní turnaj ve stolním tenise. Možnost zúčastnit se měli všichni žáci 5. až 9. třídy. Tuto příležitost nakonec využilo celkem 17 žáků, kteří se utkali v urputném, avšak férovém souboji.Los rozdělil účastníky do 3 skupin, kde probíhal systém turnaje „každý s každým“ na 1 set do 11 bodů. Umístění ve skupině bylo důležité pro pozdější rozdělení hráčů mezi nasazené a nenasazené do následného turnajového pavouka. Ze skupiny tedy postoupil každý, nejlepších 8 hráčů ze skupin však získalo výhodu slabšího protihráče do následujících vyřazovacích bojů.

Bez ztráty kytičky ve skupině šli do vyřazovacích bojů bratři Navrátilovi – Dominik a Josef. Příjemným překvapením ve skupinách však byli výsledky dvojčat Cetkovských. Nejmladší zástupci z 5. třídy byli pro starší žáky přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Vyřazovací souboje probíhaly podobně jako skupiny – 1 set do 11 bodů. Chvilkové zaváhání, či nesoustředěnost mohly znamenat brzký konec a vypadnutí z turnaje. Mnoho hráčů si tuto skutečnost uvědomovalo a už nehráli s takovým klidem jako ve skupinách.

Zkušenosti a taktická vyzrálost hráče byly spíše na straně žáků z 8. a 9 třídy. Výsledky ze skupin však nasvědčovaly tomu, že i žáci z nižších ročníků můžou zamíchat koncovým pořadím turnaje. Nejdelší zápas proběhl hned v úvodu, kdy na sebe narazili Tomáš Látal a Honza Vymětal. Kamarádství šlo v tuto chvíli stranou! Lze říci, že rozhodlo spíše štěstí, které se přiklonilo na stranu Honzy v poměru 17:15. Matyas Král je po turnaji pro bratry Cetkovské doslova noční můrou. Nejdříve vyřadil Ondru v 1. kole vyřazovacích bojů, aby potom následně vyhrál souboj o 3. místo nad Honzou. Celou fází turnaje se nejlépe dařilo Dominikovi a Josefovi Navrátilovým. Vše nasvědčovalo, že by se právě tito dva žáci mohli potkat v zápase o 1. místo. A tak se také stalo! Ve finále využil Pepa Navrátil svých zkušeností a bez jediné prohry dokráčel k vítězství v celém turnaji.

FINÁLE:                    Navrátil Josef             11:7                 Navrátil Dominik

O 3. MÍSTO:              Král Matyas                11:7                 Cetkovský Jan

Kromě gratulace vítězi je nutno poděkovat všem účastníkům turnaje. Turnaj přinesl mnoho pěkných soubojů u pingpongového stolu, ale i spoustu zážitků a legrace. Doufám, že příští ročník bude aspoň tak dobrý jako ten letošní.

 Pinec_1Pinec_2

Skip to content