Aktivity

Lyžařský kurz

V termínu 19. 1. – 23. 1. 2015 se za účasti 32 žáků sedmého a osmého ročníku uskutečnil v areálu Sachova studánka lyžařský kurz.

Účastníci kurzu byli rozděleni na tři družstva podle výkonnosti a zájmu. Byl zařazen i výcvik na snowboardu. S dětmi pracovali Mgr. Lenka Neckářová, Mgr. Tomáš Šoupal, Petra Poláková, zdravotníkem kurzu byla Bc. Liběna Michálková.

Výuka probíhala ve dvouhodinových dopoledních a odpoledních blocích. Pro žáky byly připraveny krátké přednášky, které je seznámily s problematikou pobytu na horách, s novinkami lyžařské výzbroje i výstroje a s pravidly bezpečného chování na sjezdovce.  Večer jsme společně soutěžili a bavili se. Začali jsme celovečerní hrou Bingo. V mezihrách soutěžila jednotlivá družstva v nafukování balonků, ve skládání obrázku Senice na Hané a ve střelbě na branku. V úterý sami žáci připravili zábavný pořad „ Družstvo baví družstvo“. Nás vedoucí příjemně překvapili nabídnutými programy i profesionálním moderováním večera. Ve středu proběhla sportovní soutěž „Hanácké Jora“ a „Miss Fit“. Všichni se těšili na finále „Miss a Misák kurzu“. To proběhlo ve čtvrtek večer spolu s vyhlášením výsledků ve slalomu a snowboardu. Ocenění se dočkali i ti, kteří po celou dobu kurzu pečlivě uklízeli svůj pokoj. Na závěr kurzu dostali všichni žáci osvědčení o tom, že se z nich stali lyžaři.

Kurz výrazně napomohl ke zlepšení vztahů žáků sedmého a osmého ročníku, naučil je základním sociálním dovednostem a samostatnosti. Dětem se líbil přístup instruktorů a dobře hodnotili i to, že poslední den výcviku všichni dokázali sjet svah, zatočit a bezpečně zastavit.                                                  Mgr. Lenka Neckářová

Skip to content