Aktivity

Prvňáčci a čtvrťáčci slaví svátek Svatého Valentýna

14.2. je téměř po celém světě znám jako svátek Svatého Valentýna. Svátek všech zamilovaných, kteří vidí vše růžově a červeně. A nejen to! Co vše je ještě schováno za tímto dnem plným srdíček se společně rozhodli zjistit prvňáčci se svými andílky.

Hned ráno bylo na první pohled jasné, že se něco děje. Celou malou školu rozzářila červená či růžová barva, do které se děti oblékly. K tomu si přinesly různé plyšové doplňky a hned u vchodu jim andělky ze čtvrté třídy namalovaly na tvář symbolické srdíčko.

Pak už žáčci jen luštili, četli, překládali a vyhledávali různé informace týkající se slaveného svátku. Velkým překvapením pro všechny bylo, když společně zjistili, že Valentýn není jen o vztahu mezi dívkou a chlapcem, ale o všech vztazích kolem nás a také o přátelství.

Na závěr si každá přátelstvím spojená andělská dvojice či trojice vyrobila srdíčka, na která napsala a nakreslila známé dvojice a trojice nerozlučných kamarádů buď z vlastních řad nebo z pohádek a knížek a spojila je kouzelnou červenou stužkou nerozlučného přátelství.

Jak se nám to podařilo můžete vidět ve fotogalerií.

 

Skip to content