Aktivity

Zimní senická olympiáda

Pátek dne 23. 2. 2018 byl v senické malé škole ve znamení OLYMPIÁDY. Děti přicházely do školy vyzdobeny barvami české trikolóry a těšily se nejen, jak dopadne utkání našich hokejistů s hokejisty OSR, ale hlavně na svoje sportování. Naše sportování mělo jedinou chybičku – málo sněhu.

V prvních dvou hodinách se připravoval teoreticky každý za sebe. Luštili se křížovky, přesmyčky, četli básničky a vyhledávali v textu jména sportovců, v matematice počítali jejich úspěchy, dozdobovali tváře a po svačince, která jim dodala energii pro závodění, si ve skupinkách připravili prezentace o symbolech olympijských her. Teď již víme, že k olympijským tradicím patří oheň, kruhy, vlajka, slib sportovců a rozhodčích, maskot, hymna. Víme, kde je Korea a něco málo o ní.

V duchu myšlenky rychleji, výše, silněji a olympijského hesla fair play, jsme se po představení sportů a našich sportovců přesunuli na hřiště a do parku. Tady se závodilo v bobování, střelbě, hrál se hokej, jezdilo se na čtyřbobu, zdolávaly překážky, ale hlavně jsme se bavili a užívali poslední zbytky sněhu. I počasí k nám bylo milostivé, sluníčko hřálo a my jsme společně prožili příjemné páteční dopoledne.

Všechny děti získávají zlatou olympijskou medaili za vzornou přípravu na tento den a všem rodičům patří poděkování za pomoc.

– fotečky najdete ve fotogalerii

IMG_0634 1

Skip to content