Aktivity

Prosinec na malé škole

Je prosinec a potichoučku sněží,

je prosinec a zvony znějí z věží….

Poslední kalendářní měsíc je vždy ve škole ve znamení mnoha akcí. Adventní čas přináší nejenom vyrábění, zdobení, kreslení, malování, … V prosinci se také více scházíme. V naší škole proběhl Den otevřených dveří spojený s jarmarkem, zpíváním, zvyky a tradicemi.

Hlavní vánoční vystoupení  připadlo na zlatou neděli 18. prosince. V senickém kostele se zpívaly koledy i vánoční písničky, zněla krásná klavírní hudba, recitovalo se. To vše bylo umocněno ozdobenými stromečky na místní faře, vůní a chutí punče, trdelníků a jiných dobrot na vánočním jarmarku.

V posledním týdnu se již tolik nezpívalo, na své si přišli i malí sportovci. V malém florbalovém turnájku předvedli své umění ovládat hokejku a míček, spolupracovat, nahrávat si.

Prvňáčci spolu se svými andílky se rozhodli hledat v noční, vánočně vyzdobené škole, stříbrné oříšky a školní skřítky. Našli nejenom oříšky, ale také mapu, která je dovedla ke sladkému pokladu. Podvečer i noc si všichni patřičně užili. Vzbudili jsme se do posledního školního dne. Čekala nás společná snídaně, balení a loučení se s rokem 2016. Loučení bylo veselé, plné vystoupení pěveckých, tanečních, sólových i skupinových, vtipů….

Všem, kdo nám při akcích jakkoliv pomáhali, moc děkujeme, Vaší pomoci si vážíme.

Dovolte nám v tomto svátečním čase popřát Vám všem a Vašim blízkým

klidné prožití vánočních svátků, 

dětem pohodové a odpočinkové prázdniny a rok, který nás čeká,

rok 2017 – ať máte všichni šťastný, zdravý a úspěšný.

Přejí malí i velcí ze senické školy

Více v fotogalerii

IMG_8163_postcard IMG_8171_postcard

Skip to content