Aktivity

Senické zimní olympijské hry

V pondělí 24. února 2014 se v malé škole v Senici scházeli kluci i holky ve sportovním oblečení, aby si den po ukončení pro Česko velmi úspěšné olympiády v Soči, vyzkoušeli svoje sportovní umění. Po sněhu a ledu sice není ani vidu, ani slechu, ale to nás neodradilo od uspořádání Senických zimních olympijských her.  Připravili jsme náhradní disciplíny, které typicky zimní nahradily. Deset skupin žáků nominovalo své sportovce do tří disciplín individuálních a tři disciplíny prověřily sílu skupin.  Místo běhu na lyžích to byl běh v krabicích, hokejky jsme využili ke slalomu s míčkem, boby vytvořily propletené ruce všech členů skupiny a takto se museli všichni – neroztrženě – přemístit určenou bobovou dráhou. Pro Česko na medaile neúspěšnější sport- biatlon – jsme nemohli vynechat. Běžky nahradil běh, střelbu z malorážky hod na cíl. Celá skupina se ještě musela rozdělit a formou štafetového běhu oběhnout park a hřiště. Poslední disciplínou bylo vytvořit skupinovou choreografii pro závěrečnou krasobruslařskou exhibici.

Celému sportovnímu klání předcházelo skupinové představení jednotlivých sportů a prezentace dlouhodobých olympijských úkolů. Nechyběl ani slib sportovců, oheň, vlajka, nahlédnutí do historie olympijských her.

Většina sportovců se na školní olympijské hry pečlivě připravila, získala informace, vytvořila si doplňky, malůvky, o přestávkách se žáci scházeli, domlouvali se, radili, připravovali vystoupení. Ti, kteří úkol podcenili, mají důvod k zamyšlení se sami nad sebou.

Všechny prezentace zdobí vstup školy, každý se zapojil do některé z disciplín, proto si zasloužil symbolickou olympijskou medaili.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout více.

IMG_9961_postcard

Skip to content