Aktivity

Den otevřených dveří v malé škole v Zákostelí

Krásné páteční odpoledne jsme prožili v pátek 13. prosince 2019. Vůbec to nebyl smolný pátek třináctého. Ba naopak.

Od rána naše škola voněla vanilkou, pečeným cukrovím a dobrotami, které děti a jejich rodiče přinášeli. Byl Den otevřených dveří. Školou ševelily koledy a vánoční písničky, voněly svíčky, radost, ale i patřičné napětí, byly v dětských očích zřejmé.

V 15, 30 hodin to všechno začalo. Školní dvůr se zaplnil hosty, kteří se po krátkém programu přesunuli do budovy školy. Zde na ně čekalo uvítání, malí prodejci na jarmarku, číšníci a servírky v kavárničce U Andělů,  mohli si vyrobit přáníčko v dílničce, prohlédnout foto kroniky z minulých let, posedět si, popovídat. Celé odpoledne mělo sváteční a velmi příjemnou atmosféru podtrženou vůněmi punče, kávy, cukroví, ale hlavně úsměvy a příjemnými lidmi. Každý si odpoledne mohl užít podle svého. V 18 hodin, po  rozprodání posledních výrobků na jarmarku a  dopití posledních doušků vánočního čaje, jsme se rozešli do svých domovů.

Vážení rodiče,

moc děkujeme za všechny dobroty, výrobky a hlavně za Vaši účast a podporu. Vaší pomoci a pochopení si moc vážíme. Všichni jsme se na Vás těšili, tvořili, vyráběli, zdobili, aby se Vám u nás líbilo. Snad jsme Vás naladili do posledního adventního týdne, který  završí naše Zlaté zpívání v neděli 22. 12. v  senickém kostele, na které Vás srdečně zveme.

 

DSC02121xDSC02105xDSC02120x

Skip to content