Aktivity

Celoroční projekt Příroda a my

Celoroční projekt žáků 1. stupně senické školy je zahájen. Stalo se tak ve čtvrtek 5. září 2019. Od rána se scházeli do školy kluci a holky v krásných barevných třídních tričkách – zeleném, žlutém, tyrkysovém a oranžovém. Písnička o kamarádce lípě nás všechny přírodně naladila. Následovalo dělení do skupin. K tomu posloužily obrázkové puzzle. Jejich poskládáním vzniklo 10 smíšených skupin, které vypracovaly z daných úkolů prezentaci. Do lískového oříšku zapsali název skupiny ( Rysi, Opice, Heřmánci, Orangutani, Daněláci, Myslivci…), který musel souviset s přírodou a s písmenkem, které si vylosovali, po prázdninách si vzpomněli i na pravidla pětilístku, skládali básničky, zpívali písničky, zapisovali informace o živočiších, hledali v literatuře, kreslili, lepili, stříhali, hráli.

Dopoledne uteklo jako voda, sluníčko nám přálo, proto většina aktivit probíhala na školním dvoře. Hlavním smyslem projektu je nejenom získat informace, něco nového se dovědět, umět získané poznatky odprezentovat, ale také se naučit pracovat ve skupině, respektovat názory druhých, umět si rozdělit úkoly, najít nové kamarády. Do projektu se krásně zapojili i naši nejmenší školáčci, prvňáčci. Jistě se jim dobře dařilo i díky svým andílkům.

Teď už každý žáček z malé školy zná název projektu –  „Příroda a my“. Chceme věřit tomu, že příroda se stane jejich kamarádkou, že se o ní a v ní budou rádi učit, poznávat ji, starat se o ni, chránit ji. 

DSC01317xDSC01315x

 

Skip to content