Aktivity

Učíme se v přírodě aneb s andílky jde všechno líp

Poslední květnový den, v pátek 31., si prvňáčci se svými andílky vyšlápli do senického lesa. Sluníčko se konečně prodralo mezi mraky a rozjasnilo paprsky celý den. Žluto oranžová parta, rozdělená do šesti pracovních skupin, se  vydala za poznáním. Cesta jistě lépe utíkala i díky úkolům, které byly zadány na startu cesty. Jedni hledali rostliny, jiní poznávali stromy, ptáky, živočichy, kulturní a jiné památky a poslední skupinka vše shrnula a připravila si prezentaci o významu lesa. Třešňová alej, která nás zavedla až na okraj lesa, se místy červenala a příjemně nám osvěžovala.

Kluci i holky bádali, podle klíčů hledali a určovali vše, co potkali. Největší zážitek měli z ještěrek, které se na kládách u lesa vyhřívaly. Někteří možná živou ještěrku viděli prvně.

Čas utekl jako voda, skupinky předvedly své znalosti a nezbývalo, než se vydat na zpáteční cestu. Dolů to šlo rychleji, ale i tak jsme nožky docela protáhli. Odměna, v podobě nanuku, jistě přišla k chuti.

Všichni zaslouží velikou pochvalu. Zjistili jsme, že jsme správná parta, že si umíme pomáhat, poradit si, že nás to spolu prostě baví. A to je to nejdůležitější.

DSC01054x

 

Skip to content