Aktivity

Okresní kolo v Házené

V úterý 29. ledna se naše smíšené družstvo chlapců a dívek z 6. až 9. třídy  zúčastnilo okresního kola v házené v Olomouci. Na poslední chvíli změněná sestava (absence Matyáše Moťky, Leony Dostálové a Standy Hynka) jela do Olomouce s odhodláním, ale také s nejistotou, co od tohoto turnaje očekávat.
Okresního kola se zúčastnilo celkem 6 družstev: ZŠ Jungmannova a ZŠ Vítězná z Litovle, ZŠ Holečkova a ZŠ Heyrovského z Olomouce a ZŠ Luká. Výškový rozdíl mezi našimi hráči a hráči zbývajících týmů byl velký – také proto, že se jednalo o turnaj pouze chlapecký, na který jsme byli schopni složit družstvo smíšené.

Jakmile však rozhodčí foukl do píšťalky a zahájil utkání, naše „vesnické“ družstvo se změnilo v házenkářskou šelmu se zabijáckým instinktem. Později začalo být jasné, že jsme nepřijeli se pouze zúčastnit, ale pokusit se bojovat o stupně nejvyšší. Poté co jsme si jako předkrm vychutnali ZŠ Jungmannovu z Litovle, jako moučný desert deklasovali základní školu z Luké, čekal nás hlavní chod – finálový zápas se ZŠ Vítězná z Litovle. Ani osobní obrana na našeho nejlepšího hráče, a troufnu si říci nejlepšího hráče celého turnaje Michala Coufala, nás ve finálovém zápase nerozhodila a do poslední vteřiny jsme bojovali o vítězství. Po neuznané brance z posledního útoku za průraz jsme nakonec prohráli o jediný gól 10:9 a získali nádherné 2. místo. Rád bych poděkoval všem zúčastněným hráčům za odvedený výkon.

Složení týmu: Nakládal Vojtěch, Duchoň Jan, Coufal Michal, Navrátil Dominik, Kouřilová Barbora, Tománek Jiří, Kalabisová Leona, Pisano Renato, Zatloukal Jan

2 3 4

Skip to content