Aktivity

Už víme, jak vzniká papír

V úterý ráno se třeťáčci vydali na Sluňákov do Horky nad Moravou, aby prožili ekologicky laděné dopoledne na téma Jak vzniká papír.

Protože bylo téma pro děti překvapením, nejdříve musely podle hmatu v kouzelných pytlíčcích poznat, čeho se program bude týkat. Zjistit, že všechny ukryté předměty mají něco společného s papírem, nebyl vůbec žádný problém. Tím mohlo papírové vyprávění, bádání, přemýšlení i vyrábění začít…

Třeťáčci zvládli vše na výbornou a díky vynikajícím lektorům Renče a Liborovi se nejen dozvěděli spoustu zajímavých informací, ale přemýšleli nad tím, co bychom dělali, kdyby se všechen papír ztratil, zkusili sami ze sebe vytvořit stroj na výrobu papíru a díky krátkému filmu se mohli přenést do procesu jeho samotné výroby od kácení stromů až po cestu do obchodu.

Na závěr jsme si všichni připomněli, jak a proč je důležité papírem šetřit a že recyklace je jednou z největší pomocí naší planetě.

A to stále ještě nebylo všechno. Každý z nás si vyrobil svůj originální papír, který nám všechno, co jsme dnes mohli prožít a co jsme mohli zjistit, bude připomínat.

 

Skip to content