Aktivity

Skřítci a strašidýlka na malé škole

Středa 31.10. je všem známá jako datum, kdy nejen anglicky mluvící země slaví svátek Halloweenu. Děti na malé školičce nebyly výjimkou, ale jejich oslava probíhala originálním způsobem.

Již od časných ranních hodin se školní dvůr začal plnit nádhernými podzimními skřítky a strašidýlky z přírodnin, které děti za pomocí maminek, tatínků i prarodičů přes podzimní prázdniny vytvořily. Jeden byl krásnější než druhý!

Všem tvůrcům patří velká pochvala a ještě větší poděkování!

Kolem osmé hodiny nás navštívili žáci z deváté třídy v krásně strašidelných maskách a ročník po ročníku děti seznamovali s halloweenskými obyčeji a přidali samozřejmě i pár nových anglických slovíček. Nové strašidelné paní učitelky i páni učitelé sklidili velký úspěch.

Děkujeme, milí deváťáci. Byli jste skvěli!

Po velké přestávce vypukla hlavní část dnešní oslavy. Školička i dvůr se začal hemžit opravdovými skřítky, čaroději a čarodějnicemi, netopýry a kostrami. Abychom je zase uložili k zimnímu spánku a nestrašili nás celý rok, museli jsme splnit spoustu úkolů, jako například složit dýňové puzzle, trefit se do kouzelné brány, shodit co nejvíce strašidelných kuželek, poznat rozdíly mezi obrázky, najít plyšové kamarády, prolézt pavučinou či roztřídit předměty…… K tomu jsme si pozvali na pomoc i děti z mateřské školky, kteří všechny úkoly plnily na velikou halloweenskou jedničku.

Protože všechny úkoly byly splněny, kouzelní skřítci mohli spokojeně usnout a změnit se zpátky na žáčky třetí třídy.

Celá oslava se nám moc líbila. Prožili jsme společně krásné kouzelné dopoledne a dokázali, že jsme správná parta, která se umí smát a táhnout za jeden provaz… Snad toto halloweenské kouzlo nikdy nezmizí.

Jak celý den probíhal můžete shlédnout také ve fotogalerií.

 

Skip to content