Aktivity

Prvňáčci a jejich první školní výlet

Čtvrteční den 11. září 2014 měli prvňáčci strávit učením se dopravních značek, bezpečnou jízdou na kole či pohybem po cvičných komunikacích a chodnících. Ráno přišli do školy natěšeni, vybaveni batůžky se svačinkami i cyklistickými přilbami, ale také pláštěnkami. Tajně jsme doufali, že je nebudeme potřebovat, i když předpověď počasí jsme pečlivě sledovali. Ne vždy ale meteorologům vyjde… Bohužel, tentokrát se nemýlili.

V Senici to bylo dobré, v Litovli, po vystoupení z vláčku, ještě obstojné. Když jsme ale na desátou hodinu docházeli k dopravnímu hřišti, spustil se docela silný déšť.

Sice jsme na kola usedli, pár koleček absolvovali, část jsme proběhli jako chodci, ale v zájmu bezpečnosti jsme se s panem Faltusem, který hřiště spravuje, s díky rozloučili a odešli. A co teď?

Vlak jede až v půl jedné, prší, možností v Litovli není mnoho. Spásou se nám stalo litovelské muzeum. Výstava vláčků a povídání o stoleté senické trati děti zaujalo a bavilo. A stihli jsme i stálou výstavu muzea – řemesla. Prvňáčci byli zvídaví, zajímalo je všechno možné. Mezi dešťovými kapičkami jsme kličkovali i na předměstí, odkud nás vláček vezl do Senice na oběd,  ale ani tady na nás počasí nebylo vlídnější.

Dokázali jsme všem i sobě, že nejsme z cukru, že nějaké rozmary počasí si na nás, senické prvňáčky, jen tak nepřijdou.

(více foteček najdete ve fotogalerii)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content