Aktivity

Zazvonil zvonec, týdennímu pobytu na Relaxe je konec

Tak!

Naše týdenní zachraňovací mise světa je u konce. Noemova archa s posádkou 67 kluků a děvčat ze senické školy splnila cíl. Zachránila zvířata, rostliny, sebe, zachránila náš krásný svět. Průvodci tímto světem se dětem stali instruktoři Bára, Radka a Lukáš. Děti si získali hned první hrou s názvem Ucpavači.

Během pěti dnů, které jsme strávili v RS Relaxa, jsme si užili  spoustu zábavy, naučili jsme se hrát mnoho her. Většina byla běhavých, závodivých, rychlých. Vyžadovala spolupráci  ostatních kamarádů,  vnímavost, naslouchání. Mnoho účastníků výpravy se setkalo prvně s lanovými aktivitami, s lezeckou stěnou. Pro některé bylo prubířským kamínkem i  spaní v novém prostředí.  Spaní bez rodičů, s kamarády a svým plyšáčkem. Hrdinně se s tím poprali všichni. Objevila se občas slzička stesku, ale vnitřní statečnost ji hned vysušila.

Děti prokázaly osobní statečnost, samostatnost, snažily se. Že má někdo v některé oblasti rezervu? Tak to jistě má, dobře si ji uvědomuje a pracuje na jejím odstranění.

Po půl jedné jsme usedli do přistavených autobusů, zamávali jsme nejen středisku, ale i svým vedoucím a panu řediteli, ti všichni se s námi přišli rozloučit.

Plni dojmů, zážitků, zkušeností jsme se těšíce  na své nejbližší vydali směr Senice na Hané. Uvítání u školy bylo dojemné a objímavé.

Všem, kdo nám pomáhali překonávat překážky,  děkujeme. Děkujeme paním kuchařkám za výborná jídla a milé úsměvy. Děkujeme firmě pana Číhala za bezpečné dovezení tam i zpět. Děkujeme rodičům, že dětem umožnili tuto výpravu uskutečnit a že na nás s držením palečků mysleli. Poděkování patří i paní učitelce Janě B., Janě M., Monice K., Renatě K.  a Evě J.  Prožívaly s dětmi radosti, ale i smutky dětí, bděly nad nimi dnem i nocí, pomáhaly radou i pohlazením či vlídným slovem, četly na dobrou noc, foukaly bolístky. Děkujeme dětem. Překonávaly sebe sama, nevzdávaly se ani v dešti, chladu. Od ráno do večera se usmívaly, bavily, pobíhaly a plnily zadané úkoly. Byli jsme utahaní všichni, ale spokojení, že jsme parta, kterou jen tak něco nepokoří.

Možná ještě někdy jindy na Relaxu zavítáme. Uvidíme, necháme se překvapit, budeme se těšit.

Relaxo, děkujeme! Budeme vzpomínat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content