Aktivity

Vánoční posezení 2. a 4. třídy

Je pátek 18. prosince 2015 půl páté odpoledne a do malé školy v Zákostelí se scházejí děti a jejich rodiče s batůžky, karimatkami a spacími pytli. Přicházejí, aby si poseděli, popovídali, zpříjemnili předvánoční čas koledami, vánočními zvyky a pověrami, ale také voňavou kávičkou, vánočním čajem i cukrovím. 

S úderem šesté hodiny večerní nastalo loučení. Rodiče odešli, ale druháčci a jejich andílci ze čtvrté třídy si nenechali ujít hledání vánočních školních skřítků. Cesta za nimi nebyla vůbec jednoduchá, Kromě tmy, která byla ve všech koutech a zákoutích, museli přečíst úkoly, ty splnit, získat indicie v podobě písmen a tato společnými silami složit do tajenky.

A povedlo se. Tajenka KAMARÁD JE NEJ! hovoří za vše. Díky přátelství, kamarádství a vzájemné pomoci nebylo těžké najít nové kamarády – školní vánoční skřítky. Od této chvíle máme nové kamarády, Koledníčka a Čtenáře.

Odpoledne, večer, skřítkovská noc i sobotní ráno s voňavou snídaní, bylo bezva. Všichni jsme si užili krásné chvíle ve škole, jedny z posledních v roce 2015.

Vše mělo jedinou chybu. Rychle to uteklo a chybělo nám pár kamarádů, které skolila viróza. S těmi si podobnou akci jistě zopakujeme. To již ale bude rok 2016, do kterého jsme si přáli hodné radostí, úsměvů a zdraví. A to vše přejeme i Vám, kdo právě čtete tyto řádky.

Více foteček najdete ve fotogalerii.

IMG_5996_postcard

Skip to content