Aktivity

Podzimní oslava 140-ti let naší školičky

Letos je tomu již 140 let, kdy budova naší malé školy v Zákostelí otevřela své dveře dětem i dospělým. Takové výročí už stojí za pořádnou oslavu, a proto se v ní všichni malí i velcí rozhodli pátek 9.10. věnovat slavnostní podzimní narozeninové oslavě.Začali jsme již pár dnů předem, kdy se naše škola začala oblékat a zdobit do podzimního kabátu, aby jí to řádně slušelo. Nazdobené, barevné, duhové a pavučinkové chodby a třídy provoněli a třešničkou na dortu byli podzimní skřítci, které děti za pomoci svých nejbližších vyrobily doma. Nyní nám podzimáčci hlídají školní dvůr.

V deset hodin jsme přivítali vzácné hosty. O tom, jak to bylo a vypadalo ve škole před mnoha lety nám přišly popovídat bývalé paní učitelky, které na škole učily – p.uč. Zemánková a p.uč. Květoňová a pan Miloš Hynek, který zde kdysi seděl v jedné z lavic. Celá beseda byla velice příjemná a poutavá, o čemž svědčí i spousta dotazů, které děti na hosty měly. Ještě jednou všem třem hostům moc děkujeme.

Odpoledne kolem čtvrté hodiny kouzelný zvoneček odstartoval velkolepou narozeninovou párty. Blahopřát oslavenkyni přišla spousta milých hostů, pro které si děti připravily velice pěkný program. Důkazem byl dlouhý aplaus, který  si všechny děti (herci a zpěváci) právem zasloužily.

Pak přišlo na řadu rozbalování hlavního dárku, který naše školička a děti v ní dostaly díky  sponzorům a zřizovateli školy. Byt, který byl součástí budovy, byl přebudován a bude sloužit ranní družince, k relaxačním chvilkám a k projektovému vyučování.

Po přestřižení pásky a první prohlídce nových prostor, kde byla pro návštěvníky připravena výstava prací dětí, fotografií z dávné i nedávné minulosti, starých učebnic a tiskopisů, jsme si mohli všichni připít horkým čajem a občerstvit se vynikajícími sladkými dobrotami od maminek a babiček. Všechny byly vynikající!

I přes chladnější počasí se celá oslava všem líbila a domů jsme se rozcházeli s hřejivým pocitem u srdíčka z příjemně stráveného odpoledne.

Rádi bychom ještě jednou poděkovali všem, kteří jakýmkoliv způsobem přispěli k vybudování nových školních prostor a samozřejmě rodičům a dětem, bez kterých by akce podobného charakteru nikdy nebyly!

 

Skip to content