Aktivity

Atletický trojboj s paní Šárkou Kašpárkovou

Pátek 4. října 2013 se stal velkým dnem pro mnoho malých atletů, kteří si přišli mezi sebou poměřit svoje síly. Sešli se tady sportovci ze Senice, z Vilémova, z Choliny a z Haňovic. Ani mrazivé ráno je neodradilo a podávali skvělé výkony. Velkým atletickým svátkem se stal tento pátek také proto, že nás do Senice přijela pozdravit mistryně světa a bronzová olympijská vítězka v trojskoku – paní Šárka Kašpárková.

Představila dětem svoje získané medaile, pohovořila s dětmi, rozdala pohlednice s podpisy, s velkými školáky besedovala a malým na závěr trojboje předala  medaile, diplomy a se všemi se vyfotila. Měli jsme možnost potkat se s úžasným a skromným člověkem a nejenom dnes, ale i po letech, budou mít žáci nádhernou vzpomínku.

A jak to celé dopadlo a kdo zvítězil?

104 závodníků soutěžilo v běhu na 50 m, ve skoku dalekém, v hodu kriketovým míčkem a jako poctu paní Šárce jsme vložili disciplínu trojskok z místa, které se zhostilo 52 žáků.

Z 1. třídy zvítězili Martinka Stranyánková a Vojtík Nakládal, druhé místo patří Marušce Klapkové a Jiříčkovi Hujíčkovi, na třetím místě se umístila Zuzanka Čapková a Kubík Šperlich z Haňovic.

Z 2. třídy zvítězili Barunka Kouřilová a Staniček Hynek, druhé místo obsadili Kačka Vaňková a Adam Slaný, oba z Choliny, třetí místo získala Dorota Matherová z Choliny a Lukáš Faksa z Haňovic.

Mezi třeťáky zvítězila Natálka Lakomá a Honzík Cetkovský, druhé místo patří Anetce Mačákové a Ondrovi Cetkovskému a také třetí místo zůstává v Senici díky Leonce Kalabisové  Víťovi Janečkovi.

Za čtvrtou třídu patří vítězství Leonce Dostálové a Honzíku Elsnerovi, stříbrnou medaili si odnesla Lucinka Hynková a  Adam Pekař z Haňovic,  bronzové medaile zůstávají v Senici díky Míše Horákové a Míšovi Coufalovi.

Ani naši páťáci nezklamali. Zlaté medaile si odnesli Danielka Fišerová a Ondra Růžička, kterému se podařilo i v tomto mrazivém počasí překonat školní rekord z roku 2009 v běhu na 50 m časem 7, 5 s.  Druhé místo získala Dalilka Adamcová a Petr Falhar, třetí místo patří Andrejce Vymětalové a Tomáši Solovskému z Vilémova.

A jak se dařilo trojskokanům?

Nejlepšími prvňáčky byli Martinka Stranyánková a Vojta Nakládal, za druháčky skočili nejdál Kačka Vaňková a Lukáš Faksa, třeťáčci zůstávají v Senici díky Natálce Lakomé a Honzovi Cetkovskému, za čtvrtou třídu skočili nejdál Lucinka Hynková a Honzík Elsner a také páťáci jsou se senické školy – Terezka Hrachovcová a Ondra Růžička.

Gratulujeme všem vítězům,

všem sportovcům děkujeme za vzornou reprezentaci svých škol a za sportovní chování,

paní Šárce Kašpárkové na povzbudivá a milá slova

a paním ředitelkám a paním učitelkám

za přípravu dětí a obětavost.

Sportu zdar a atletice zvlášť!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skip to content