Aktivity

Expedice ADARHAZ a FRIENDSHIP

Poslední dvě expedice v našem projektové týdnu nebyly vlídné na počasí, dobré kamarádské naladění se však neztratilo a navíc byly oba dny propojeny nocí prožitou mimo domovy.

Ve čtvrtek se naši malí námořníci zaměřili na posilování svého těla, na získávání informací o známých i méně známých živočiších na našem ostrově, odprezentovali vše, co zjistili o léčivých bylinách a bylinkách. Když odbila na kostele sv. Maří Magdaleny pátá hodina, připluli znovu na svůj ostrov, to aby si vyzkoušeli nocování v ostrovní krajině přátelství. Pochopitelně nechyběl ani táborák s vůní špekáčků, tóny kytary a písniček se lehce ozývaly do setmění. Baterky, které byly nutnou součástí noční expedice, nesměly chybět a byly moc důležité. Jen díky jim jsme našli na stromě „pytlovníku“ světelný poklad. Pohádka před spaním nechyběla, proto ani vstávání do ranního deštíčku většinu námořníků nezaskočilo, vyběhli protáhnout si své svaly a načerpat čerstvé síly k našemu kouzelnému Stromovousovi. Hygiena, přátelská snídaně, dokončení deníků, zpívání, tanec, vzpomínka na herecké etudy  a loučení.

Ostrov přátelství v Senici na Hané obývá správná parta kluků a holek, kteří se umí domlouvat, vytvářet, zpívat, pomáhat si, radovat se i z drobností. Všude, i na našem ostrově, se najde pár námořníků – rušičů, kteří ne úplně umí přiložit ruku k dílu. Ty snad čas a trpělivost okolí naučí, že na světě nejsou jen oni, a že až budou oni pomoc potřebovat, snad se ji naučí také vracet. I to je smysl našeho projektového učení.

 Milí námořníci, kluci a holky se senické školy,

buďte i nadále tou správnou partou všímavých a tolerantních lidí, kteří se nebojí slušně sdělit,

co mají na jazyku.

Za slušnost se nemusí nikdo stydět, ba naopak.

Ať vám získané zkušenosti pomáhají v dalším životě a nezapomínejte si pomáhat a usmívat se na svět.

IMG_4478_postcard

IMG_4571_postcard
IMG_4625_postcardIMG_4639_postcard

 

Skip to content