Aktivity

Devítka se loučí

Již tradičně bývá na naší škole součástí Zahradních slavností loučení s deváťáky. Není tomu jinak ani letos. Naši školu letos opustí 18 žáků 9. ročníku, kteří budou dále pokračovat ve studiu na středních školách a učilištích.

V rámci Zahradních slavností byli žáci, oblečení do červených deváťáckých triček, slavnostně šerpováni na Absolventy základní školy. Předtím ještě sehráli krátké pásmo, které vtipným a výstižným způsobem charakterizovalo právě je – žáky 9. třídy. Žáci se skrze pomyslnou televizní obrazovku přenesli do televize, proto jsme je mohli vidět jako lékaře a záchranáře v seriálu Ordinaci v růžové zahradě, nebo jako moderátory zpráv či tanečníky na TV Šlágr nebo TV Óčko. Samozřejmě nechyběla ani znělka Večerníčku.

Žáci si na své vystoupení a slavnostní šerpování pozvali nejen své rodiče a kamarády, ale také všechny učitele, současné i bývalé, kteří v této třídě vyučovali nebo se stali třídními. Svoji vděčnost a poděkování všem pedagogům a zaměstnancům školy pak vyjádřili ve svém proslovu a také skrze předanou kytičku.

Jako třídní této třídy musím říci, že mi budou “moje děti“ velmi chybět, a to i přesto, že se jim někdy nechtělo do práce, nebo vyvedli nějakou lumpárnu. Budu vzpomínat nejen na výuku, ale také na všechny akce a výlety, které jsme společně podnikli. Vím, že zůstanou v mém srdci. Každý z nich tam zanechal svoji osobitou nesmazatelnou stopu.

DSC_0724DSC_0732DSC_0735DSC_0740DSC_0866DSC_0922

 

 

Skip to content