Aktivity

Podnikatel

Již tradičně jsme se s blížícím se koncem školního roku sešli na finále projektu PODNIKATEL, který se na naší škole těší velké oblibě. Je určen pro žáky sedmého ročníku a prostupuje několika předměty – vaření, matematika, informatika, angličtina, občanská výchova a v neposlední řadě i český jazyk. Žáci si založí fiktivní firmu, dohodnou se, kdo bude její majitel, spolumajitel, finanční poradce, kuchař a číšník, a snaží se přesvědčit porotu, že právě jejich firma je ta nejlepší ze všech.

Jednotlivé skupiny si nejprve zvolily logo, slogan a vizitku své firmy a pak pomalu začaly pracovat na její historii – tuto pak při závěrečné přehlídce představily formou powerpointové prezentace. Během celého pololetí připravovaly děti v předmětu vaření pod vedením svých učitelů různé pokrmy, které si pak zakomponovaly do svého jídelního lístku. Sestavily také denní menu a nápojový lístek a vše pak přeložily do angličtiny.

Letošní sedmá třída je znovu početná, takže jsme měli možnost zhlédnout šest prezentací šesti skvělých firem. Tradičně oblíbenými jsou restaurace nabízející italská jídla, stejně tak ale mnohé skupiny vsadily i na českou kvalitu a představily hanáckou či valašskou restauraci.

Porota hodnotila založení slavnostní tabule spojené s ochutnávkou vybraných pokrmů, ale také to, jak byla skupina schopná spolupracovat a prezentovat svou firmu. Mnohé otázky se letos týkaly ekologie a přístupu firmy k této otázce. Pochvalu si jistě zaslouží všechny skupiny, protože navzdory horkému počasí se snažily, bojovaly a mnohdy nás opravdu překvapily svým nasazením.

Porotě se nakonec nejvíc líbila smíšená skupina „Valašský zlaťák“ ve složení Kamila Zatloukalová, Jana Zatloukalová, Zuzana Nimrichterová, Jitka Urbanová a Martin Kučera, která nám mimo jiné nabídla pravé valašské frgále a představila nám pravý valašský kroj. Na sdíleném druhém a třetím místě skončila jedna dívčí a jedna chlapecká skupina. Byly to obě italské restaurace, děvčata Natálie Svačinková, Ester Krikelová, Kateřina Kouřilová, Barbora Kouřilová, Marie Horáková a Katka Žampachová a chlapci Stanislav Hynek, Tomáš Polis, Stanislav Polis, Lukáš Šťastný a Václav Srovnal.

Vítězům blahopřejeme a všem mladým podnikatelům ze sedmé třídy děkujeme za jejich snahu a pracovitost!!! Děkujeme rovněž rodičům, kteří své děti v tomto projektu podpořili, a v neposlední řadě děkujeme pedagogům, kteří děti během celého pololetí tak pečlivě připravovali.

upr_DSC_0386   upr_DSC_0393

upr_DSC_0398   upr_DSC_0395

upr_DSC_0401   upr_DSC_0391

upr_DSC_0400   upr_DSC_0422

upr_DSC_0380   upr_DSC_0415

upr_DSC_0414   upr_DSC_0413

 

Skip to content