Aktivity

Výlet druháků na Doubravský dvůr

Víte kolik mléka vypije telátko? A jak dlouho trvá telecí školka? Proč mají krávy krokoměry? Tak toto všechno už druháci po výpravě na Doubravský dvůr ví.

I přes nepřízeň počasí se žáci druhé třídy vypravili na zajímavou exkurzi na Doubravský dvůr u Červenky s názvem Od telete k jogurtu. Po příchodu na farmu se nás ujala slečna Venda Osičková, dcera majitelů. Naši exkurzi jsme začali v kraví porodnici, pak jsme se podívali na telátka v jesličkách a telecí školce. Abychom mohli navštívit dospělé krávy, museli jsme se nejprve naučit připravit jim krmení – směs kukuřice, brambor a „řízků“ z řepy. Kravičkám chutnalo a naší odměnou bylo několikeré olíznutí rukou i jiných částí těla. Pak jsme se podívali do dojírny na přístroje na dojení, snímače kroků a množství nadojeného mléka. Celá exkurze končila v místním malém obchůdku, kde všechny děti dostaly domácí zmrzlinu  a mohly si zakoupit zde vyrobený sýr na ochutnání.

Před zpáteční cestou děti ještě vyzkoušely všechny atrakce na dvoře – trampolínu, skluzavky, houpačky, prolézací tunel a pohladily si všechna zvířata.

 

Skip to content