Aktivity

Pohádkové setkání s angličtinou

Welcome to the Fairy tale! Good morning!

Tato a spoustu dalších anglických slovíček jste mohli slyšet ve čtvrtek 16.5. na malé škole, která se mávnutím kouzelného klauna Fannyho změnila v pohádkovou říši. Do té zavítaly nejen děti z 1. – 4. třídy ze Senice, ale také z nedaleké Choliny a z Haňovic. A kdo nás všech 114 nedočkavých návštěvníků provázel Pohádkovou říší? Byli to páťáci, kteří změněni k nepoznání a mluvící anglicky zjišťovali, zda bychom mohli být platnými občany jejich říše.

Do kouzelných měšců pak děti zapsaly svá jména a daly se do sbírání odměn za splněné úkoly. Musely prokázat znalost slovíček nejen z oblasti barev, čísel a zvířátek, ale také jídel, měsíců, dnů, těla, rodiny a v neposlední řadě zjistit od svých kamarádů, co mají rádi, kde bydlí a kolik mají let. To vše samozřejmě v angličtině. A protože pohádkových kamarádů není nikdy dost, na závěr své procházky po Fairy – tale nakreslily a anglicky popsaly svého pohádkového hrdinu. Z nich pak vzniklo společné dvanácti – stránkové krásné leporelo. Více ve fotogalerií.

Nechyběla ani společná písnička a vzájemný závěrečný potlesk za prezentaci a dobře odvedenou práci.

Všechny děti si za svou angličtinu zaslouží velkou pochvalu! Přesvědčily se o tom, že angličtina není jen vyučovací předmět, ale také prostředek dorozumění se, bez kterého se dnes už neobejdeme a že se s ní můžeme všichni společně dobře bavit!

Obrovské poděkování a obdiv patří žákům páté třídy, kteří si sami připravili a nachystali nejen kouzelné kostýmy, ale i veškeré pomůcky pro svá pohádková stanoviště. Moc vám všem děkujeme!!

 

Skip to content