Aktivity

Postupujeme do krajského kola soutěže Zlatý list

Dne 9.5. proběhlo v Litovli u chaty Doubravka oblastní kolo již tradiční soutěže Zlatý list. Cílem této celostátně konané soutěže s více než 40 letou tradicí je setkání dětských kolektivů s hlubším zájmem o přírodu. V jednotlivých kolech Zlatého listu soutěží šestičlenná družstva rozdělená do dvou tříčlenných hlídek.

Na stanovištích soutěžní stezky odborníci prověřují znalosti dětí v oblastech: ekologie, ochrana přírody, životní prostředí, geologie, zoologie, botanika, meteorologie, klimatologie a další obory. Přestože hlavním smyslem celé soutěže není nalezení nejlepšího kolektivu, naše děti opět prokázaly, že obstojí i v konkurenci okolních škol. Letos navíc prokázali, že dokáží bojovat i s nepřízní počasí, které nám soutěž ztěžovalo po celý den. A že jich letos bylo hodně – celkem se soutěže zúčastnilo kolem 130 soutěžících. Letos navíc naši žáci prokázali, že dokáží bojovat i s nepřízní počasí, které nám soutěž ztěžovalo po celý den. Navíc prokázali, že dokáží společně pracovat jako dobrý tým – a to není málo. Jak tedy vše dopadlo?

Družstvo mladších žáků ve složení Laura Ošťádalová, Marek Weisgärber, Vojtěch Dvořák, Jiří Hujíček, Vojta Nakládal a Aleš Dörrich obsadili společně krásné 2. místo!

Družstvo starších žáků ve složení Anna Štefanová, Alexandra Dutszaková, Barbora Kouřilová, Ludmila Spurná, Eliška Navrátilová a David Koutný získalo diplom za  1. místo a postupují do krajského kola, které se bude konat v pátek dne 17.5.

Všem soutěžícím moc blahopřeji, jsem moc ráda, že máme tak šikovné a schopné žáky, děkuji jim za výbornou reprezentaci školy, protože zejména za poslední roky si už zvládli vybudovat velmi dobré jméno v okolí.

A všem, ale zejména dvěma žákyním deváté třídy, které se přírodovědných akcí účastni již 4 – 5 let, přeji, aby jim zájem o přírodu vydržel i do budoucna. Je to v dnešní době tolik potřeba, tak hodně štěstí!

2  1

Skip to content