Aktivity

Den otevřených dveří v Zákostelí

Cinky, cinky, zvonek zvoní, ve vaně se kapr honí, z mísy voní ovoce, cinky, cinky, cinkylinky, brzy budou Vánoce…“

….a aby nám ten čas k Vánocům lépe utíkal, pozvali jsme si na pátek 7. prosince 2018 ty, které máme rádi,  moc  jsme se na všechny těšili. Byl Den  otevřených dveří. Dveře nebyly otevřeny jen do tříd, k nahlédnutí, jak ta naše škola vypadá, ale hlavně do srdíček a dušiček těch nejmenších. Po celý advent se všichni na tento den připravovali. Zdobilo se, lepilo, stříhalo, kreslilo, vyrábělo, tvořilo, malovalo, …., to aby se škola všem líbila a také, abychom měli na jarmarku co nabízet a prodávat. Každé adventní ráno jsme se také scházeli, abychom  sladili hlásky ve společných písničkách,  kterými jsme chtěli hosty uvítat. Ranní vstávání není určitě vždy příjemné, ale žáci to pojali statečně a díky ochotě rodičů se již po sedmé hodině ranní ozývaly školou tóny zimních písniček a koled. Školu během dopoledne provoněla i vůně cukroví, perníčků, rolád a jiných vánočních dobrot z dílen šikovných maminek a babiček. To aby bylo v kavárně k punčíku a kafíčku i něco k zakousnutí.

Před 15 hodinou se otevřela vrata na školní dvůr, ozval se zvoneček, děti stály na svých místech, hostů bylo také dost, proto nic nebránilo zahájit tolik očekávané odpoledne.

Po vystoupení se žáci rozprchli na svá stanoviště:  uvítávat, obsluhovat, umývat nádobí, nabízet, prodávat, pomáhat v dílničce…. Každý, i ten nejmenší věděl, kde je jeho místo a jako správná parta se poctivě střídali na svých místech.

Odpoledne krásně uteklo. Snad se našim hostům líbilo, snad si tento den se svými dětmi uměli užít, sledovat je, jak se ji daří nejenom školně.

Vážení rodiče, moc si vážíme vaší pomoci a pochopení a za vše děkujeme. 

Velikou pochvalu a poděkování si zaslouží hlavně děti, které se podílely na plynulém chodu odpoledne,

aby se všem v naší škole líbilo. 

DSC00446x

Příjemným osvěžením byly i melodie z klarinetu Rosti Dutszáka, který se ujal kulturního zpříjemnění a těšil svými koledami srdíčka přítomných hostů.

DSC00447x DSC00442x

pár foteček naleznete ve fotogalerii

Skip to content