Aktivity

Projekt PODNIKATEL

Projekt PODNIKATEL má na naší škole již svou tradici. Je určen pro žáky sedmého ročníku a prostupuje několika předměty – vaření, matematika, informatika, angličtina, občanská výchova a v neposlední řadě i český jazyk. Žáci si založí fiktivní firmu, rozdělí si role majitele firmy, ekonoma, kuchaře a číšníka a snaží se přesvědčit porotu, že právě jejich firma je ta nejlepší co se kuchyně, ale i marketingu týče.

Po půlročním snažení, kdy si jednotlivé skupiny nejprve zvolily logo, slogan a vizitku své firmy a kdy pomalu sestavovaly jídelní lístek s nabídkou co nejzajímavějších jídel, jsme se konečně dočkali závěrečné jejich přehlídky. Všechny recepty ze svého jídelního lístku si děti během roku stačily vyzkoušet v předmětu vaření, takže strach ani nervozita neměly šanci.

Letošní sedmá třída je početná, proto jsme oproti loňskému roku měli více skupin (šest namísto čtyř). A které státy nám letos děti představily? Krom tradiční české či moravské kuchyně to byla italská, americká či řecká kuchyně. Hodnotilo se jednak založení slavnostní tabule spojené s ochutnávkou vybraných pokrmů, ale také schopnost spolupracovat a celková prezentace firmy. Některé skupiny byly velice originální co se nápadů týče, pochvalu si ale zaslouží jistě všechny, protože byly ochotny udělat něco navíc a ve svém volném čase dobrovolně strávit jedno celé horké odpoledne ve škole.

Porotě se nakonec nejvíc líbila chlapecká skupina „Primavera“ z daleké Itálie ve složení Roman Hapalák, Vít Janeček, Pavel Hlavinka, Daniel Nevrlý a Renato Pisano. Na druhém místě skončila smíšená skupina „U pěti kuchtíků“ z USA a na třetím místě se nám umístila děvčata „Grácie“ s řeckou kuchyní. Vítězům blahopřejeme a všem mladým podnikatelům ze sedmé třídy děkujeme za jejich snahu a pracovitost!!! Děkujeme rovněž rodičům, kteří své děti v tomto projektu podpořili, a v neposlední řadě děkujeme pedagogům, kteří si ve svém vytíženém programu našli čas s přípravou Podnikatele nám pomoci. Tak zase za rok…

DSC_0646 DSC_0644 DSC_0638 DSC_0637 DSC_0635 DSC_0634 DSC_0633 DSC_0632 DSC_0631 DSC_0630 DSC_0629 DSC_0628 DSC_0627 DSC_0626

 

 

Skip to content