Aktivity

Anička Štefanová úspěšnou řešitelkou krajského kola Biologické olympiády

Ve čtvrtek dne 17.5. proběhlo v Přerově krajské kolo Biologické olympiády, do kterého postoupila z druhého místa v  okresním kole žákyně 8. třídy Anička Štefanová. Anička soutěžila v kategorii C žáků 8. a 9. tříd.

Biologická olympiáda je odborně velmi náročná soutěž, která prověřuje znalosti a dovednosti žáků v nejrůznějších oborech biologie. Krajské kolo stejně jako kola předchozí obsahuje  test, poznávání druhů rostlin, živočichů a hub a také laboratorní práci. Organizátoři si pro letošní ročník připravili mikroskopování prodlužovacích buněk v listech srhy říznačky.

Anička se na soutěž dlouho a velmi poctivě připravovala. Zvládla se naučit přípravný text  o obsahu více než 90 stran, prolistovala mnohokrát atlasy živočichů i rostlin, učila se poznávat živé rostliny, zpracovala velmi pěkný vstupní úkol o šíření  plodů a semen rostlin. A v konkurenci stejně šikovných vrstevníků z celého olomouckého kraje výborně obstála. Získala titul úspěšného řešitele krajského kola BiO a celkově obsadila 9. místo.

Blahopřejeme Aničce k jejímu úspěchu, kterým zajistila dobré jméno nejen sobě, ale i výborně reprezentovala svou školu. Děkujeme rodičům Aničky za podporu i doprovod na soutěž. Aničko, ať ti zájem o obor a láska k přírodě vydrží!

7                                       8

5

Skip to content