Aktivity

Používám mozek

Zajímavou šanci vidět, jak pracuje mozek nebo třeba co způsobí nadměrný hluk našemu uchu, mohli žáci naší školy v rámci fyzikálně – přírodopisně –  preventivního programu Používám mozek.

Žáci druhého stupně se po velké přestávce přemístili do sportovní haly, kde na ně čekalo improvizované jeviště se spoustou zajímavých rekvizit jako byl 1,5 x 1 m velký 3D model ucha s pohyblivými kůstkami v něm, více než 2 metry velký model neuronu s demonstrací pohybu informací v něm, 2,5 x 2m velký model mozku s demonstrací průběhu impůlzů, ale také např. vůňostroj nebo povzbuzovadlo.

Děti samotné měly možnost aktivně se do pořadu zapojit, stateční pomocníci obdrželi kromě velkého potlesku i placku s logem pořadu. Ti nejodvážnější se položili na lůžko s hřeby a na závěr pořadu se utkal holčičí a klučičí tým o to, kdo dokáže lépe spolupracovat a rychleji vyhodnotit daný úkol.

Mottem pořadu bylo Jak se naučit na písemku na jedničku a pokud někdo čekal nějaký zázračný recept, tak ten se bohužel nekonal. Pan Zezula nám ve svém pořadu názorně ukázal a dokázal pravdivost slov našich babiček, totiž že jediné, jak dojít úspěchu v učení, je SE UČIT, SE UČT, SE UČIT.

Věřím, že si na jeho slova vzpomeneme i poté, co znovu usedneme do školních lavic, a že napříště už budou z písemek jen samé jedničky.

DSC_0257 DSC_0258 DSC_0262 DSC_0263 DSC_0267

Skip to content