Aktivity

Týden zdraví

Týden od 16. do 20. dubna byl v naší škole ve znamení zdraví. Zdravé svačinky, pohyb, vitamíny, úsměv, povídání si a zjišťování složení potravin, které máme rádi, jídlo zdravé, jídlo nezdravé, tuky, bílkoviny, soli, cukry, tvoření jídelníčků v češtině i angličtině, hledání v encyklopediích, recepty, plavání, … Tato témata prolínala všemi předměty na 1. stupni. Velmi příjemný a poučný byl také program s názvem Zdravá 5, který si letos prožili druháčci. Nejenom, že ochutnávali ovoce a zeleninu, vytvářeli zdravé obrázky, ale také za správné odpovědi získávali „5“, které jsou v tomto programu známkou nejlepší  a domů si jich každý odnesl hned několik na zdravém vysvědčení. Čtvrteční den byl v režii žáků osmé třídy. Připravili si pro děti 10 různorodých stanovišť, na kterých žáci prokazovali své znalosti i pohybové dovednosti. Velmi dobře si vedli nejenom ti nejmenší, ale také průvodci a zadavatelé úkolů, žáci 8. třídy. Všem patří velká pochvala a poděkování, osvěžující odměna v podobě nanuků byla zasloužená.

V závěru týdne, v pátek 20. dubna, se 4. třída proměnila na Restauraci U Andělů. Obsluha byla andělská, řeč anglická. Takže ten, kdo si neporadil s anglickým objednáním a požádáním, ten se jen mohl dívat. Ale to se nestalo. Pod dobrotami se prohýbaly stoly a anglická mluva se ozývala od všech stolečků. Číšnice i kuchaři ze 4. třídy byli milí, všímaví, trpěliví. Hosté ze 2. třídy se chovali slušně a způsobně. Lepší závěr týdne zdraví jsme si nemohli ani přát. Moc děkujeme všem kuchařinkám a kuchařům, byli jste skvělí.

Vždyť zdraví prospívá nejenom zdravé jídlo, ale také pohoda, radost, úsměv a přátelství. Toho jsme si v tomto sluníčkem prohřátém týdnu užili opravdu hodně.

– více obrázků najdete ve fotogalerii

0 1 3 123

Skip to content