Aktivity

Recitujeme si pro radost

„Odemyky, zamyky, rozvažte se jazyky….“  

Středa 4. dubna 2018 byla na malé škole v Senici provoněna a prozářena nejenom prvními hřejivými paprsky tolik očekávaného sluníčka, ale hlavně radostnými pohledy dětí, které netrpělivě očekávaly desátou hodinu dopolední. To se totiž začínalo recitovat. A bylo co slyšet. Dvacet čtyři dívek a dvacet hochů si vybralo básně jak současných autorů, např. pánů J. Žáčka, M. Kratochvíla, J. Havla, M. Černíka, P. Šruta, tak klasiků naší literatury, pánů Fr. Hrubína, J. V. Sládka, J. Seiferta či K. J. Erbena. Slyšeli jsme básničky veselé i smutné, vtipné i popisné, holčičí i klučičí. Nabídka byla široká a poroty složené z členů žákovské rady i učitelů, to neměly vůbec snadné. Přesto museli porotci vybrat 12 postupujících do obvodního kola recitační soutěže,  které proběhne 18. dubna ve Vilémově.

A kdo postoupil?

Z 1. třídy – Jirka Dvorský, Vanesska Kolavíková a Vojtík Klapka, z 2. třídy Barunka Dutszaková, Natálka Reifová a Honzík Šišma, z třídy třetí Štěpa Krikel, Zdenda Hubáček a Matýsek Opletal a ze čtvrté třídy Toník Spurný, Monika Holásková a Pepík Klapáč.

Těmto recitátorům budeme držet palečky, ať uspějí i v konkurenci obvodních škol a všem ostatním, kteří předvedli své umění,  paměť a cit pro mluvené slovo, děkujeme. I jim patří velká pochvala. 2018

Skip to content