Aktivity

Nejen o Dni mateřského jazyka na malé škole

Kluci a holky z 2. třídy v Senici na Hané mají rádi různé akce, rádi tvoří a objevují nové věci. V tomto únorovém týdnu jich prožili hned několik. Ve výtvarné výchově vytvořili ilustraci k básničce pana Žáčka Pět minut v Africe, v hudební výchově se  ji naučili zpívat a doprovodit pohybově. Vyrobili si čepici „raškovku“ pro páteční den, kdy si společně s ostatními žáky z malé školy připomenou úspěchy našich olympioniků v Korei na projektovém zimním sportovním dnu. To aby využili možná poslední zbytky sněhu v Senici.

S andílky ze 4. třídy si užili ve středu 21. 2. Den mateřského jazyka. Průvodcem byla opět písnička, tentokrát s názvem Óda na češtinu, ve které se zpívá, že Čech má umět hezky česky. Společně našli mnoho krásných českých slov, která zapsali do mapky České republiky. Tu vyzdobili také názvy měst, řek, pohoří, obrázky, .., prostě místy, která sami, s rodiči nebo s kamarády navštívili. Následovalo milé pozvání do těchto míst s odůvodněním, proč zrovna sem.

Čtvrteční den byl zpočátku plný napětí a nervozity. Žáky druhé třídy čekala beseda s policejním mluvčím na téma – bezpečí doma, venku, na silnici, na internetu, znalost důležitých telefonních čísel. Počáteční nervozita z žáků odpadla po prvních minutách a i  díky jejich zvídavým otázkám uběhla hodinka velmi rychle. Snad si zapamatují vše, co se dozvěděli a jejich dětský život bude jen radostný a bezpečný.

– malou ochutnávku z těchto akcí  nabízíme ve fotogalerii

obrázek

Skip to content