Aktivity

Den stromů ve 2. a 4. třídě

„Na stejné zemi co my,

bydlí tu s námi stromy.

Mlčí a hledí si svého

listíčka zeleného…“

Všechno nejlepší, milé stromy, přáli dnes svým kamarádům druháčci se svými andílky. Všechny stromy měly totiž dnes svůj svátek a my jsme se na oslavu Dne stromů moc těšili.

Začali jsme krásnou písničkou a výčtem nejoblíbenějších stromů všech na oslavě. Každá „andělská“ dvojice či trojice potom dostala proužek papíru s písmenkem, jehož obrys zvýraznila opravdovými, podzimně zbarvenými listy. Prázdná místa děti potom doplnily různými slovy, která dané písmenko obsahují a současně mají něco společného s dnešními oslavenci. To hlavní ale teprve přišlo. Společnými silami jsme z vytvořených písmen poskládali dvě slova – KELTSKÝ HOROSKOP. Děti zjistily, že kromě hvězdného znamení mají ještě další. Díky Keltům mají i  „svůj“ strom.

Podle data narození se rozdělily ke stromům, jako například jilm, ořešák, smrk, lípa, ořešák, tis, habr a mnohé další. Každá skupinka pak vytvořila větev se zajímavostmi o daném stromu, ze které vyrůstaly listy různých tvarů. Na nich byla kromě jména i vlastnost, která je pro ně a současně i jejich strom nejvíce typická.

Všechny větve potom vytvořily korunu našeho společného stromu – keltovce horoskopového. Jak takový originální a vzácný strom vypadá, můžete zjistit ve fotogalerií.

Závěr oslavy jsme si užili v našem krásném parku plném různých podzimně zbarvených stromů.

Celý slavnostní den jsme si náramně užili a všem stromům, ať už malým nebo těm obrovským, přejeme za nás za všechny hodně sluníčka, vláhy a hlavně hodně kamarádů, kteří je budou chránit a starat se o ně alespoň tak, jak se o to snažíme my.

Skip to content