Aktivity

Čtenářský klub na malé školičce

Chcete zmoudřet? Můj ty světe – otevřete knížku – čtěte!
Jiří Žáček

Těmito krásnými slovy pana Jiřího Žáčka se rozhodlo řídit dvanáct dětí z naší malé školičky, kteří se scházejí každé pondělí od jedné hodiny do půl třetí, aby otvíraly knížky….

Rozhodly se totiž pro speciální členství v Čtenářském klubu. Společně si zde nejen čtou a listují v knihách, ale předávají si své čtenářské zkušenosti, doporučují si oblíbené knihy, diskutují o různých žánrech, o jejích přínosech pro čtenáře a o spoustě dalších informacích, které nám mohou knihy dát.

Dnes na schůzce si děti dokonce vytvořily i svůj klubový erb složený z návrhů každého z nich. Vše, co v klubu přečtou, si poctivě zaznamenávají do čtenářské karty a následně porovnávají se svými zkušenostmi a pocity, zjišťují další informace, čtou jeden druhému, bádají a rozjímají ….. Prostě knížky jsou a budou jejich velkými kamarády.

Další setkání bychom rádi uskutečnili v místní knihovně a některá další třeba i v knihovně městské. Uvidíme! Každopádně si každé, společně s knihou strávené pondělní odpoledne moc užíváme.

Už dnes se těšíme na další pondělí!

Leonka L., Karolínka T., Nelinka S., Zuzanka P., Natálka R., Barunka D., Anička V., Terezka K., Kačka V., Silvinka K.,  Ondra T., Toník S., Jana B., Monika K.

Skip to content