Aktivity

Expedice KEČEPOK aneb 2. den školy v přírodě

Úterní expedice zvaná KEČEPOK začala zpěvavým poselstvím Elišky z Kunštátu. Její sloužící zanechal dětem list s texty písniček, které po chvíli za doprovodu kytary a hry na tělo zněly malou školou. Mezitím už si další sloužící pasovaný Eliškou z Kunštátu na „vrchního výrobce ručního papíru“ chystal svou dílničku, ve které se vystřídaly všechny děti a vytvořily si svůj ruční papír.

Plnit se začaly i deníky školy v přírodě. Za úvodní stranou a texty s písničkami se pyšnil Bořík, rostliny, zvířátka a spousta dalších informací ze včerejší expedice AKŠILE. Nadšení i píle byly obrovské.

Po svačině jsme se vydali do Olomouce na plavání a poté směrem k hlavnímu cíli dnešní expedice – do Zoo na Svatém Kopečku. Posilněni výborným obědem naše kroky směřovaly podél výběhů, terárií i akvárií s různými živočichy za klokanem rudým, kterého již několikátým rokem sponzorujeme. Protože máme stále problém zvládnout své hlásky, držel se od nás v bezpečné vzdálenosti. Přesto jedno mláďátko vykouklo z maminčina vaku a nám srdíčka poskočila radostí.

Se spoustou zážitků a s pracovním sešitem o zvířátkách jsme se vydali zpět k autobusu. A  jak jsme dnešní expedici začali, tak jsme ji i skončili – písničkami od Elišky.

S přáním šťastné cestu domů byla dnešní expedice KEČEPOK u konce a my se už teď těšíme na tu zítřejší!

Skip to content