Aktivity

Postupujeme do krajského kola soutěže Zlatý list

Dne 11.5. proběhlo v Litovli již tradiční základní kolo celostátní přírodovědné soutěže Zlatý list. Žáci druhého stupně a víceletého gymnázia z Litovle a okolních škol se zde již tradičně utkali v soutěži družstev, aby porovnali své znalosti z nejrůznějších oborů biologie, geologie, meteorologie i ochrany přírody. Soutěžní stezka probíhala na jednotlivých stanovištích v lese za chatou Doubravka. Děti zde odpovídaly na nejrůznější otázky a také poznávaly přírodniny z živé i neživé přírody. Jako vždy jsme byli velmi nedočkaví, jak vše dopadlo. O výsledném pořadí často rozhodují i jednotlivé body. A mohli jsme se právem radovat!
Družstvo mladších žáků ve složení Roman Hapalák, Zdeněk Skyva, Viktorie Krikelová, Ludmila Spurná, Eliška Navrátilová a Petr Seryn obsadilo v celkovém pořadí krásné druhé místo. Musím na ně prozradit, že přesto pokukovali po postupovém prvním místě. Máme tedy motivaci se zlepšovat!
Družstvo starších žáků ve složení Anna Štefanová, Alexandra Dutszaková, Jan Zatloukal, Štěpánka Štefanová, Kristýna Janečková a Julia Doleželová bojovalo opravdu o každý bod. Tito žáci obsadili společně první místo ! Postupují do krajského kola, které se bude konat tento pátek 19.5. v Olomouci.
Všem zúčastněným žákům děkuji za jejich čas věnovaný přípravě na soutěž a držím palce do krajského kola.

2           1

Skip to content