Aktivity

Den Země s Abrakou Muzikou

Konečně jsme se dočkali. V pátek 21.4. nás totiž přijela po roce navštívit, zazpívat a poučit naše velmi oblíbená skupina Abraka Muzika. Moc jsme se na ni těšili. Byl to krásný začátek oslavy Dne Země.

Když jsme spolu s kamarády z okolních škol a školek usedali v kinosále, byli jsme netrpěliví, co nového si pro nás pan Novák se svými dvěma kolegy připravil. Bylo to super. Prožili jsme hodinu a půl s písničkami, povídáním, scénkami, ale hlavně s velkým poučením. Připomněli jsme si základní pravidla slušného chování, nebezpečí, která nás mohou potkat na každém kroku a také to, že nadměrné užívání techniky nám může ublížit.

S úsměvem a spokojeni jsme odcházeli zpět do školy, kde nás po dobré a zdravé svačince čekala hlavní část pátečního dne – oslava velkého svátku naší planety. Prvňáčci se svými andílky ze třetí třídy společně poskládali šifru s tajenkou v podobě písničky o Zemi, vytvořili spoustu zajímavých pětilístků na slova, která by se naší planetě určitě moc líbila, vytvořili krásnou koláž a s písničkou a přáním všeho nejčistšího a nejzdravějšího pro Zemi se rozešli vstříc nastávajícímu víkendu.

“ Chválím Tě, Země má….. „

 

Skip to content